enter-article מדריך חיפוי מקלחונים - אתר המקלחונים הגדול
מקלחונים » מאמרים וחדשות » מדריך חיפוי מקלחונים

מדריך חיפוי מקלחונים

דופן אחת, שתים, לכל היותר שלוש. קצת פרזולים, וכמובן אינסטלציה- וקיבלנו מקלחון למהדרין

אין זה מפתיע אם כן כי הפתרון הזול הזה ל"שדרוג" חדרי הורים, אורחים ויחידות דיור הפך להיות כל כך פופולארי. ולמרות הפשטות (והמחיר הנמוך), אולי דווקא מה שמלהיב יותר מכל את מעצבי הפנים הוא דווקא הגמישות שהסניטציה ה"פשוטה" הזו מאפשרת. בדיוק בשביל לנסות להראות לכם את המקוריות שניתן להשיג גם במקלחונים פשוטים, אספנו עצות מומחים לבחירת החלק הבולט ביותר במקלחון- החיפוי.

הצורה

הצורה של חיפויי מקלחונים מתחלקת בגדול לשנים: מעוגלים ומרובעים.
חוני המעגל- מקלחונים מעוגלים הם מטבע הדברים פחות יעילים מבחינת שטח (נוצר יותר "שטח מת"). השיקול הזה נכון במיוחד במקרה של מקלחונים לאמבטיה שאינם מקלחון פינתי. במקרה שכבר קיימת נישה (היינו שלושה קירות בנויים), מדובר בפתרון לא הגיוני בעליל.

בכל שאר המצבים, עלי להתוודות שאני דווקא מאוד אוהב את הצורות המעוגלות. יצרנים (אירופאים בעיקר) התחילו לאחרונה להוסיף צורות מעוגלות מקוריות יותר, כמו "גל" או "לב". כל הפתרונות הללו לא מוסיפים משמעותית לעלות, אבל בהחלט יכולים לגרום לכל מקלחון פינתי "פשוט" להראות "שיקי".

אל תהיה מרובע- גם אם משיקולי יעילות גיאומטרית (או שפשוט עיצובית...) הלכתם על מקלחונים ישרי זווית, אין פירוש הדבר שהמראה צריך להיות "מרובע". במקרה הזה הייתי מתמקד יותר באלמנטים דקורטיביים (מדבקות על המקלחון, דופן צבעונית/אפקטים וכו').

חומר הגלם

חומר הגלם העיקרי הוא זכוכית, וזו נמדדת בדרך כלל בעובי. העובי המקובל הוא 6-8מ"מ, ומשום מה התקבעה הגישה ש"עבה יותר=טוב יותר= יקר יותר".
בפועל, השרשרת הלוגית הזו שגויה מעיקרה. ראשית, דווקא זכוכית עבה נוטה יותר לפגיעות תרמיות, לכן במקרה של מקלחונים לאמבטיה, שיכולים לחוות שינויי טמפרטורה לא זניחים, חשבו פעמיים.

מה שחשוב הרבה יותר, כרגיל, הוא האיכות. הקפידו על זכוכית מקלחונים עמידה. לא צריך להשקיע ב"ציפויים מיוחדים נגד שריטות" (פעם אחרונה שבדקתי, לא רבים מתקלחים עם אזמל יהלום, שזה פחות או יותר הסיכוי היחיד שלכם לשרוט דופן זכוכית איכותית).

כן כדאי להשקיע בגימור איכותי, וכמובן בצבע ובשקיפות שמתאימה לכם (וכאן באמת שהאפשרויות לא מוגבלות).

חיפויי פלאסטיק נוטים להיות זולים יותר, אבל מלבד הנטייה להתבלות (ולהסדק) עם הזמן, זיכרו כי החיסרון העיקרי של מקלחוני פלאסטיק הוא הנטיה של רובם "לצבור לכלוך" כעבור כמה שנות שימוש, לכלוך שקשה מאוד להוריד (בניגוד להברקת הזכוכית, שנעשית על ידי "וויש" אחד של חומר ניקוי חזק מספיק).

מנגנון הסגירה

ולבסוף לדלת. גם כאן ישנם שני מנגנוני בסיס- צירי ומסילה
המסילה, אף שהיא נחשבת ל"יוקרתית" יותר, היא דווקא הפתרון הפחות מועדף עלי. מלבד זאת שמדובר בפתרון מועד יותר לתקלות, במקרה של מקלחון פינתי (ו-וודאי שבמקלחוני נישה) הוא פשוט לא יעיל. יתרה מזאת, בצורות הגיאומטריות המעניינות יותר שהזכרנו לעיל הוא פשוט בלתי אפשרי.

אם בכל זאת העדפתם את המסילה, וודאו שהסגירה הרמטית, והעדיפו במידת האפשר דלת יחידה, שתאפשר כניסה פשוטה יותר.

דלת צירים בדרך כלל מאפשרת לא פחות נוחות ביעילות גבוהה יותר (ובדרך כלל במחיר נמוך בכמה אחוזים). מלבד זאת "זליגת מים" היא בעיה הרבה פחות נפוצה בדלתות צירים.

כאשר בוחרים את החיפוי של מקלחונים חשבו לפי שלושה קריטריונים: חומר הגלם, הצורה שלו ומנגנון הגישה אל המקלחון
 

עוד באותו נושא

מחירון המקלחון

מחירון המקלחון

כבר שנו חכמים- על שלושה דברים מקלחונים עומדים- על החיפוי, ועל הפרזול, ועל האינסטלציה את המחירים של החלק הארי בהרכבת מקלחונים לאמבטיה,...

תיקון מקלחונים - מדריך התיקונים המלא

תיקון מקלחונים - מדריך התיקונים המלא

ישנן תקלות מקלחונים אשר ניתן לפתור בקלות וביעילות מבלי לבזבז זמן וכסף על מקלחון חדש ולכן אם הבעיה אינה רצינית אזי יהיה גם פתרון פשוט   כל...

מקלחונים – מקלחת בעיצוב אישי

מקלחונים – מקלחת בעיצוב אישי

חברות מקצועיות בתחום מאפשרות רכישת מקלחונים מובילים ואפלו ייצור של מקלחונים מותאמים אישית כדי שכל הצרכים שלכם ימולאו   אם בעבר בחירה ורכישת...

string(24) "categoryמקלחונים"